Det Norske Travselskap (DNT) er et idrettsforbund som organiserer og holder oppsyn med hesteveddeløp i Norge. Veddeløpene i trav foregår på elleve forskjellige travbaner, og en bane for galopp. Banen for galopp heter Øvrevoll Galoppbane og er også eid av Det Norske Travselskap. Spillene er organisert av Norsk Rikstoto som også er eid av DNT. Selskapet eier et stort antall travbaner i Norge.

Tidligere var det vanlig at hesteveddeløp fant sted på frosne innsjøer etter man kom hjem fra kirken på en søndag. DNT ble opprettet i 1875, og i 1928 ble det lovlig å vedde på hestesport. Dette førte til åpningen av Norges første travbane, Bjerke. Norsk Rikstoto ble grunnlagt i 1982 og åpnet mulighetene for det norske folk til å plassere sine veddemål.

Bjerke Travbane

Bjerke Travbane i Oslo ble åpnet når det ble lovlig å spille på travsport, og banen eies av Det Norske Travselskap. Lengden på denne banen er 1000 meter og har en tribunekapasitet på 4000 seter, hvor omtrent 1200 seter er plassert innendørs hvor man kan sitte i restauranten og samtidig ha en god utsikt over banen. Den faste løpsdagen er på onsdager.

Hver torsdag kjøres det lunsjtrav, og det arrangeres ofte løp på lørdager og søndager. Store arrangementer på Oslo Grand Prix avholdes i begynnelsen av juni hvert år. Et annet stort løp er Norsk Travkriterium som finner sted på senhøsten. Banen har stor nok kapasitet til at opptil 200 travhester kan stilles opp, noe som gjør den til Norges største treningsanlegg for hest.

Jarlsberg Travbane

Jarlsberg Travbane ligger omtrent 1 kilometer utenfor Tønsberg sentrum. Lengden på banen er 1000 meter, noe som gjør den til Norges nest største. Helt siden 1935 har det blitt avholdt travløp her, og det arrangeres rundt om 50 kjøredager i året. De fleste løpene kjøres på fredager. Et populært løp på banen er Ulf Thoresen Minneløp for varmblodshester som tiltrekker en mengde publikummere.

Travbanen har rykte på seg for å være en av de raskeste banene i landet, og innehar hele syv norgesrekorder. Banen er et tilholdssted for flere av landets fremste kusker, blant annet Eirik Høitomt. Banen har fem travtrenere, og hos dem kan opptil 100 hester stå oppstallet. Et dyktig banemannskap sørger hele tiden for at baneforholdene er i topp stand før løpene.